امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

نفت به عنوان مواد اولیه كمكی نساجی

نفت به عنوان مواد اولیه كمكی نساجی دسته: نساجی
بازدید: 9 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3177 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

یكی از مواد اولیه مواد كمكی نساجی نفت می باشد ، كه اولین پالایشگاه نفت خام با ظرفیت 100 بشكه در روز در آمریكا در شهر پیست بوك توسط شخصی به نام چارلز لوكات ایجاد شده است مخزن توسط زغال سنگ گرم می شده است و سه برش نفتی روی هم بیشتر انجام نمی دادند

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

مقدمه:

 یكی از مواد اولیه مواد كمكی نساجی نفت می باشد ، كه اولین پالایشگاه نفت خام با ظرفیت 100 بشكه در روز در آمریكا در شهر پیست بوك توسط شخصی به نام چارلز لوكات ایجاد شده است مخزن توسط زغال سنگ گرم می شده است و سه برش نفتی روی هم بیشتر انجام نمی دادند :

 برش اول : گازهای بسیار فعال

برش دوم : روغن های چراغ

و برش سوم : نفت سنگین و قیر بود

 در سال 1869 ساخت بنزین به صورت ژل و وازلین  را تهیه كردند ، كه این مواد اولیه برای واكس ها ، شمع‌ها ، عایق كاری ها كه هنوز هم استفاده می شود بعدها با توجه به پیشرفت خودروها در دهة 50 میلادی از مواد بالا ، روغن های موتور را ساختند .

ایران :

 اولین پالایشگاه نفت در آبادان در سال 1929 شمسی نزدیك به 100 سال پیش تشكیل شد .

هنوز هم یكی از بهترین پالایشگاههای دنیا می باشد .اولین فردی كه به این مسئله پی‌برد ، فردی انگلیسی بود به نام دای ویلسون كه در مسجد سلیمان كار می كرد ، پیشنهاد كرد كه ما از پارافین ها یا همان گازوئیل ، روغن هایی را استخراج كنیم و كه به این روغن ها ، روغن های كانی گفته می شود كه در حال حاضر به همین نام است . این پالایشگاه به پیشنهاد دایشون در آبادان با ظرفیت 50 تن در سال ، در سال 1328 تأسیس شد و بعد از آن در اواخر دهه‌ی 30 پالایشگاه نفت پارس در سال 1348 و پالایشگاه تهران در سال 1350 و در نهایت پالایشگاه اصفهان در سال 1371 شروع به كار كردند ، كه در حال حاضر 5 پالایشگاه ایران ظرفیت تویلد 900 هزار تن روغن پایه است .

مواد كمكی كه در صنعت نساجی ، قبل از این كه مفهوم كامل این كلمه را بدانیم باید بدانیم كه خلاصه مراحل تولید در صنعت نساجی به صورت زیر است :

1)      ساخت الیاف

2)      مقدمات ریسندگی

3)       ریسندگی

4)      مقدمات بافندگی

5)      بافندگی

6)      مقدمات تكمیل

7)      رنگ – رنگرزی – چاپ – تكمیل ، آنچه كه به جز رنگ در این صنعت به عنوان مواد شیمیایی مصرف می شود مواد كمكی نساجی یا مواد تعاونی نساجی گفته می شود .

  تاریخچه ساخت مواد تعاونی در ایران :

تا قبل از سال 1355-90% یا 99% از مواد فوق از كشورهای خارجی وارد ایرن می شد كه به مرور زمان می توان گفت كه در دهه های 60 تا 70 این عدد به 50% و در دهه ‌ی 70 تا 80 – 90% این اجناس در داخل ایران تأمین می گردد .

 چكیده‌ای از محصولات تعاونی كه در شركت های داخلی تولید می شود به قرار زیر است :

1)      روغن ها

2)      سطح فعال ها

3)      رزین ها

4)      امولسی فایرها

5)      انتی استاتیك ها

 انواع آهارهای چله كه مطالب و تولید آن در گزارش كاری من آمده است و شركت سایار چهارمین شركت است كه این كار را شروع كرده است كار این شركت ها بیشتر میكس است ، 50 درصد میكس ، 30 درصد پلی مریزاسیون و مابقی تركیب است .

1-1 نشانی و كروكی كارخانه :

 كارخانه سایار در فضای 4000 متر مربع سوله و 200 متر مربع اداری واقع در شهر صنعتی قزوین – حكمت هشتم – فرعی سوم می باشد .

 تلفن : 2223015- 2222015-0282

دفتر تهران شركت سایار :

خیابان شهید بهشتی – خیابان دلپذیر [مهناز] ، كوچه شهید ادائی ، پلاك 21 ، طبقه 4 و هم كف

تلفن : 8758244-8740865                       فاكس :8747215

تلكس : SIE IR        213177


 شركت تولیدی سایار یكی از شركت های فعال در زمینه مواد تعاونی نساجی یا مواد كمكی نساجی می باشد این شركت در سال 1357 تأسیس شده و پروانه تأسیس 1363 و پروانه بهره برداری 1359 می باشد این شركت از ابتدا تا هم اكنون فعالیت در زمینه مواد تعاونی نساجی داشته است .

1-3 بخش های كارخانه :

1-     نگهبانی

2-     آزمایشگاه

3-     ساختمان اداری

4-     سالن تولید

5-     سالن تأسیسات

6-      انبار

7-     تأسیسات

8-     انبار تأسیسات

9-     كنترل كیفیت

10-رخت كن

11- دستشوئی

12- آبدارخانه

1-4 شیفت های كاری كارخانه :

در ابتدا 3 شیفت كامل پرسنل ها كار می كردند ولی الان بنا بر اوضاع اقتصادی بازار تبدیل به یك شیفت شده است . آزمایشگاه این كارخانه شامل 27 پرسنل است ، كه یك شیفت كار می كنند و شركت تولیدی سایار مانند سایر كارخانجات نساجی وضعیت خوبی ندارد .

1-5 مدارك تحصیلی پرسنل :

1-     یك نفر دكترا

2-     سه نفر مهندس شیمی نساجی

3-     یك نفر تكنسین

4-     هفت نفر دیپلم

5-     ما بقی زیر دیپلم می باشند .

1-6 دستگاههای كارخانه

این كارخانه شامل : یك دستگاه راكتور  كه 10 تن است و دستگاه میكسر و دستگاه جداره كه دارای یك میكسر پودری است  و دستگاه میكس 1 جداره كه حرفه آن بی رنگ و بی تصویر  كردن روغن ها است .

1-7 مواد اولیه :

تهیه مواد اولیه شركت تولیدی سایار از پتروشیمی ، شركت نفت و شركت  های خارجی مانند Henkele , Hoechst , BASF می باشد .

 مواد اولیه عبارتند از اسیدهای چب ، دی اتانول آمین ، تری اتانول آمین ، و فونیل فنول .

1-8 محصولات شركت  شامل :

1)      آنزیم آهارگیر

2)      واكس چله

3)      روغن ریسندگی – آس آ

4)      صابون آنیونیك

5)      روغن آهار – ان آی

6)      ضد كف – اس آ

7)       یكنواخت كننده

8)      نرمكن

9)      جهت كلیه الیاف

10)‌نرمكن كاتیونیك

11) انتی استاتیك – ان آی

12)دیسپرز كننده

13) صابون حلال دار

14) نفوذ دهنده ( نفوذ دهنده برای پخت پارچه های پنبه ای )

15) روغن استرچ (‌جهت پلی آمید و پلی استر )

16)  بكینگ – ان آی ( چسب مخصو.ص فرش ماشینی و پلوش)

17) حلال رنگ

18) حلال رنگ در خمیر چاپ

19) رزرو كننده جهت رنگرزی و چاپ پلی آمید

20)‌امولگاتور – اس آ (‌امولگاتور برای خمیر چاپ )

2- 1 استرها

تركیب های الكل ها همراه با اسیدهای آلی هستند همچنین گروه بزرگی از مواد تجارتی را پدید می آورند. استرها به گونه طبیعی در روغن های نباتی و حیوانی و چربی ها به گونه تركیب های اسید با گلیسیرین  یافت می شود . چربی های طبیعی هم كم و بیش مخلوط هایی از استرهای چندین اسید هستند . روغن نارگیل دارای بیش از 14 گونه اسید است. استر اسیدهای استئاریك ، اولئیك، پالمیتیك، و لینولئیك پایه مشترك بیشتر چربی های نباتی و حیوانی بوده و استرهای اسیدی دیگر مانند :‌لینولنیك‌، كاپریك‌، و آراشیدیك ویژگی های چربی های خاص را دارا هستند .[1]

هر چند ویژگی های فیزیكی و نقاط ذوب آن ها به گونه‌ی استرهای قلیایی موجود نیز پیوند دارد استرها در موم نیز یافت می شود . موم های نباتی در لایه رویی برگ و میوه گیاهان برای جلوگیری از تبخیر آب آن ها نیز یافت می شود تفاوت موم ها و چربی ها در این است كه در آن ها تركیب های منواسیدها با تك آبه (‌منوهیدرلیك) به تنهایی الكل بوده و نه گلیسرین ، و نیز سفت تر از چربی ها و دارای نقاط ذوب بیشتری هستند .

استرها بااوزان ملكولی كمتر نیز به میزان گسترده‌ای در روغن های ساختاری گیاهان پراكنده اند و رنگ و مزه ویژه به آن ها می بخشد همگی این استرها دارای نمودك (فرمول ) روشن ArcooR یا RcooR هستند كه R نشانه یك سازه ( عامل ) الكیل ، و Ar نشان یك سازه  ( عامل )‌آریل است  به گونه‌ای كه R یك هیدرو كربن صاف زنجیری یك ارزشی با نمودك ( فرمول )CnH2n+1 و Ar یك حلقه بنزین یك ارزشی C6H5 است كه در استرها با وزن ملكولی كم رنگ ها و چاشنی ها را می سازند .[1]

 تركیب الكل های گوناگون با همان اسید ،روغن هایی با چاشنی گوناگون به دست میدهد و بدین سان استر استات متیل CH3-COO-CH3 عرق نعنای صحرایی ، استات آمیل CH3COOC5H11 ، عرق موز، و استات ایزوآمیل ، (CH3)2 CH3COO-(CH2)3- كه بوی اسانس گلابی را می دهد .

استرها همانند و به جای حلال ها ، جانشین ها ، عطرها ، موم ها ، روغن ها ، چربی ها، اسیدهای چرب ، در داروسازی ، و در ساخت صابون و بسیاری مواد شیمیایی دیگر كاربرد دارد .این دانه های مایع استرها دارای پایداری دمایی و اكسایشی خوب در گرماهای زیاد و روان كننده خوب در گرماهای كم هستند و به میزان بالایی در سوخت هواپیمای جت كاربرد دارند .

2-1-1 استره كردن

در اسیدهای كانی می توان به آسانی هیدروژن اسیدی را با برخی از فلزهایی چون: Fe,Zn,AI, Ca,mg,K,Na,Li و دیگر .... جانشین كرد و نمك از اسید مربوطه را به دست آورد ولی در اسیدهای آلی به درستی با اسیدهای كانی همگون نبوده و تبدیل گروه COOH – به گروه آستری (COOH-) و روی هم رفته پدید آوردن استر (RCOOR) كه در این بخش خواسته ما می باشد با روش های گوناگونی ، امكان پذیر خواهد بود از همین رو به جستار ( بحث ) درباره آن می پردازیم .[1]

2-1-2 دسته بندی استرها

1- اسید و الكل

2- نمك اسید با آلكیل هالوژن ها یا آلكیل سولفات ها

3 – اسید آنیدرید با الكل RCO)2O+ROH)

 4- آسیل كلید با الكل RCOCL +ROH))

آسیل كلریدها با الكلات ها (‌RCOCL +ROK)

5- اسید و دی آزوالكان ها (‌به ویژه‌ دی آزومتان RCOOH+CH2N2)

6- كتن و الكل (Ketten +Alcohol)

2-1-2-1 استره كردن اسید و الكل

 واكنش اسیدها با الكل ها برای پدید آوردن استر برابر نمودك (‌فرمول ) زیر دو سویه بوده و از تراز ثابت شیمیایی برخوردار می باشد .

                                   K1  

RCOOR+H2                                                 RCOOH+ROH                                      K2

بدین سان می توان واكنش را بیشتر به سوی راست كه هدف به دست آوردن استر می باشد با نگرش به نكته هایی كه در زیر آمده پیش برد و فرآورده استر بیشتری نیز به دست آورد :

  • برای این كه اندازه استر به دست آمده بیشتر شود بایستی آبی را كه از واكنش پدید می آید از محیط عمل بیرون نمود ، این كار را می توان با سازه های (‌عوامل ) آب گیر ،مانند اسید سولفوریك غلیظ یا مواد دیگر انجام داد . اگر نقطه جوش استر خیلی بالا باشد آب را تقطیر نموده و یا این كه به وسیله پدید آوردن مخلوط آزوترپ آب را به دمای كمتری از نقطه جوش رسانید و آنرا از محیط واكنش بیرون نمود .
  • همچنین با زیاد كردن اندازه الكل نسبت به اسید و یا اسید نسبت به الكل مقدار استر افزایش می یابد .
  • دیگر اینكه  سرعت واكنش به دما و غلظت مواد بستگی دارد همچنین ساختمان ملكولی مواد اولیه ( الكل ها و اسیدها) به سبب استره شدن اثر داشته و روی هم رفته اسیدها و الكل های نوع نخست آسان تر و بهتر از نوع دوم و سوم پاسخ داده و استر را پدید می آورد .[1]

-CH2-COOH>-CHCOOH>-CCOOH

R-CH2COOH>R2CHCOOH>R2CHCOOH>R3CCOOH

RCH2OH>R2CHOH>R3COH

  • باید توجه داشت كه سبب كند شدن واكنش مربوط به مانع فضایی است كه الكل ها و یا اسیدهای نوع دوم و سوم را پدید می آورند همان گونه كه پیشتر گفته شد برای این كه فرآورده استر زیاد شود بایستی آب به دست آمده را از محیط خارج كرد و برای این هدف از آبگیرهایی چون: سولفات آلومینیوم ((AL2(SO4)3  بدون آب سولفات منزیم ((MgSo4 ، سولفات كلسیم (CaSo4) بدون آب ، اسید سولفوریك غلیظ را به كار می گیرند . یا این كه آب را به وسیله تقطیر از محیط خارج می نمایند ، برای آسان تقطیر كردن آب در دمای كم مخلوط آزوترپی از اتانول و آب و تترا كلرور كربن درست می كنند كه در 61 درجه سانتیگراد می جوشد و بدین سان آب را از محیط واكنش بیرون می كنند. برای نمونه ؛ تهیه اگزالیك دی اتیلات (Oxalic- deithylate) از مخلوط آزوتروپ برای بیرون نمودن آب آن استفاده می شود در این زمینه نمی توان از اسید سولفوریك غلیظ ، به جای آبگیر به كار گرفت زیرا مایه تجزیه اگزالیك اسید می گردد.

Org .Synth. . I , 256

Org.Synth .I ,259

  • همچنین باید دانست كه اگر كتواسیدها را در برابر اسید سولفوریك غلیظ استره كنند تجزیه می گردند چون گروه كربوكسیلیك در كنار گروه كربنیل بوده و ناپایدار هستند ازهمین رو با بودن اسید سولفوریك در محیط و دما هم تجزیه می گردند .
  • دیگر این كه در چنین چرخه‌ای می توان از گاز خشك اسید كلریدریك (HCI) به جای اسید سولفوریك سود جست . برای نمونه درباره استره كردن آستون دی كربوكسیلیك اسید (Aceton  dicarboxlic acid) از همین روش سود می برند ، زیرا با بودن اسید سولفوریك برابر واكنش 2 تجزیه می شوند .

  • تیونل كلرید (SOCI2) نیز می تواند برای آبگیری و بجای گاز HCI خشك كاربرد داشته باشد
  •  همچنین می توان واكنش استره كردن را با حلالی چون اتیلن دی كلراید  (CI-CH2-CH2-CI) كه اسید سولفوریك و آب به دست آمده از واكنش در آن خوب حل نمی شوند ، ولی استر پدید آمده در آن به خوبی محلول می باشد نیز انجام داد البته در چنین زمینه هایی كه آلفاكتواسید تجزیه نخواهد شد بهترین حلال برای این هدف اتیلن دی كلراید خواهد بود .[1]

r     می توان با تقطیر كردن استر به دست آمده و بیرون كردن آن از محیط واكنش ، فرآورده استر را زیاد نمود این در روندی است كه نقطه جوش به دست آمده خیلی كمتر از اسید و الكل مربوطه باشد .

2-1-2-1-1 استره كردن با روش فیشر

(الف) این روش برای اسیدهایی است كه ماندگار می باشند ، چون آدی پیك اسید (Adipic Acid) كاربرد خواهد داشت .با این روش الكل و اسید را با هم تركیب كرده و اسید سولفوریك را به جای كاتالیزور به كار می برند . برای این كه فرآورده استر زیاد گردد مقدار اسید را نسبت به الكل چند برابر می گیرند .

در این واكنش چون دو گروه كربواگسیلیك از یكدیگر به سبب 4 گروه متیلن فاصله دارند ، كار تجزیه دكربواگسیله شدن (Decarboxylation) انجام نمی گیرد ( در صورت ارزان تر بودن الكل از اسید ، الكل را چند برابر به كار می برند )

 ب) ساختار واكنش : نخست پرتون (H) اسیدهای كانی با كربنیل گروه كربواگسیل اسید همچنین خارج شدن یك پرتون ، استر به دست می آید .



باید توجه داشت كه این شیوه و ساختار و یا پرتون كاتالیزوری همیشه برروی               كربوگسیلیك اثر نمی گذارد و به ساختار مولكولی اسید و الكل بستگی دارد برای نمونه ، اگر الكل ا زنوع نخست و اسید از نوع سوم باشد H  نخست برروی گروه هیدرواگسیل الكل اثر كرده و OH‌الكلی را از مولكول جدا می سازد .

پ) همچنین می توان از Ion-exchanger های اسیدی به جای كاتالیزور برای استره كردن نیز سود جست این گونه كاتالیزورها بیشتر در صنعت و برای استره كردن كاربرد دارند .

ث) از برتری فلراید ( BF3) نیز می توان به جای كاتالیزور برای استره كردن به كار گرفت .

روی هم رفته برای استره كردن می توان الكل را با اسید دلخواه و برتری فلراید (BF3) جوشانید پس از مدتی جوشاندن مقدار آب به دست آمده از واكنش را با معرف كارل فیشر ( karl –fisher) كه محلول قهوه‌ای بوده و مخلوطی از ید (SO2 , (I2 در مخلوطی از پیریدین و متانل است اندازه گرفت و بر حسب آن مقدار استر به دست آمده را روشن كرد فرمول واكنش H2O با معرف كارل فیشر چنین است :

معرف كارل فیشر مخلوطی به صورت محلول از ید ، و گاز SO2 در پیردین ومتانل است و رنگ آن پیش از مجاور شدن با آب قهوه‌ای می باشد كه پس از مجاور شدن با آب رنگ قهوه‌ای زدوده شده و بی رنگ می شود و از بی رنگ شدن آن می توان به آسانی اندازه آب را روشن نمود به گفته دیگر ، در برابر كاربرد معرف كارل فیشر تا پدیدار شدن رنگ قهوه‌ای می توان مقدار آب را اندازه گرفت .[1]

ث)‌روی هم رفته برای استره كردن اسیدهایی كه در ملكول آنها مانع فضایی یافت نمی شود ، بیشتر روش فیشر كاربرد دارد . باید توجه داشت كه برای استره كردن هالوژن اسیدها نمی توان هیدروژن كلراید (HCI) و یا سولفور كلراید را برای كاتالیزر به كار برد زیرا تعویض هالوژن اسید آلی با كاتالیزور شدنی نیست در چنین زمینه‌ای اسید سولفوریك یا سولفونیك  اسیدها كاربرد خواهند داشت

2-1-2-2  استره كردن اسیدها با آكلیل هالوژن ها وآلكیل سولفات ها

(الف)واكنش نمك كربوگسیلیك اسیدها با آلكیل هالیدها :

 از واكنش نمك (‌فلزات قلیایی خاكی و یا Ag) اسیدها با آلكیل هالیدها استر و یك نمك كانی به دست می آید .

(M = ایوان مثبت فلزی و X= هالوژن ها )

نمك های فلزات قلیایی خاكی بیشتر با آلكیل هالیدهای فعال به كار می روند با افزودن تری اتیل آمین واكنش را كمی تندتر می كند .از نمك های نقره (RCOOAg) اسیدهایی كه مانع فضایی دارند بیشتربا الكیل یدید به كار برده می شوند و به گفته دیگر نمك نقره از اسیدها با آلكیل یدید در یك حلال غیر پلار كاربرد داشته و بهتر  عمل می نماید برای نمونه نمك ( ACOOAg) را به صورت ذرات بسیار كوچك در حلال معلق كرده و با آلكیل یدید وارد واكنش می نمایند .

باید دانست كه آلكیل یدیدها (RI) بهتر از سایر آلكیل هالیدها عمل می كنند و می توان آنها را چنین نمایش داد :

ب) در ملكولهایی كه مانع فضایی وجود دارد با روش فیشر اسید و الكل با هم خوب واكنش نكرده و استر به دست نخواهد داد برای استره كرده این اسیدها باید از نمك نقره اسید همراه با آلكیل یدید سود جست .

پ) آلكیل سولفات ها ( دی متیل یا اتیل سولفات ) و نمكی كربوگسیلیك اسیدها :

این مواد برای اتیله یا متیله كردن عامل كربواگسیلیك اسیدی به كار می برند .

برای متیل كردن می توان از دی متیل سولفات كه دارای نقطه جوش( (188 C می باشد سود برد و به گفته دیگر نخست اسید دلخواه  را بیشتر با KOH به نمك پتانسیل آن تبدیل مینمایند و سپس نمك به دست آمده را با دی متیل سولفات مجاور كرده واكنش برابر شیوه زیر خود را نشان می دهد :[1]

ت) می توان برای متیله كردن سازه (‌عامل ) –COOH از دیازومتان (CH2N2) سود جست دیازومتان سازه ( عامل )-COOH را در دمای معمولی (20 درجه سانتیگراد ) بطور100 درصد متیله می نماید واز همین رو برای متیله كردن گروه –COOH بیشتر دیازومتان كاربرد دارد .

  • یادآوری :

هنگامی كه –OHفنلی یا الكلی در ملكول باشدامكان دارد كه گروه OH نیز آلكیله گردد  وبرای جلوگیری از این كار نخست بایستی –OH را با بنزوئیل كلرید به استر تبدیل كرده و سپس با آلكیل  سولفات یا دیازومتان گروه –COOH را آلكیل یا متیله نمود .

2-1-2-3 استره كردن با اسید انیدریدهاو الكل ها

1- اسید انیدریدها با الكل تولید یك ملكول اسید و یك مولكول استرمی كنند .

واكنش با افزودن پیریدین و یا چند قطره H2SO4 غلیظ و یا SnCI2بدون آب و گرم  كردن تند و بی درنگ انجام می شود همچنین می توان برای تسریع واكنش از BF3 نیز برای الكل های نوع سوم كه نخست استره میشوند سود جست . [1]

2- برای تهیه استرهایی كه ریشه الكلی آنها نوع سوم باشد از برتری فلراید(BF3) با كلرور روی (ZnCI2) بدون اب و اسید آنیدرید بهره میگیرند .

2-1-2-4 استره كردن با آسیل كلریدها و الكل ها یا نمك الكل ها

 1- از واكنش آسیل كلرایدها (RCOCI) با الكل (ROH) یا نمك فلزات قلیایی از الكل ها برابرروش های زیر یك مولكول استرو یك مل گاز HCI یا نمك كلراید به دست می آید چون HCI شكل گاز بوده و از محیط واكنش بیرون میرود از همین رو فرآوری (‌محصول )استر با این روش خوب بوده وبهتر از اسید انیدریدها با الكل پاسخ می دهد :

2- هرگاه از نمك فلزهای قلیایی الكل ها RONa یا ROKبه جای خود الكل به كار برده شود .در چنین روندی مواردی به جای HCI نمك NaCI یاKCI به دست می آید باید توجه داشت درزمینه هایی كه گاز HCI مزاحم بوده وامكان دارد واكنش های گوناگون پدید آید باید از سدیم یا پتاسیم الكلات سود برد . [1]

3- همچنین باید دانست كه واكنش برای مولكول های كوچك و چون با متانل  یا اتانل گرمازا بوده و از این رو بهتر است استیل كلراید و یا الكل را پیشتر در حلال های غیر پلار رقیق نمود و آن گاه به كاربرد وروی هم رفته بالن واكنش را باید خوب سرد نمود .

تهیه  ها كه در سنتزهای گوناگون كاربرد زیادی دارد نخست كربوگسیلیك اسید را دركنار كمی فسفر قرمرز بومه می نمایند كه آلفا بر مواسید برمید به دست می آید و پس از آن با الكل واكنش نموده وآلفا بر مواستر را نمایان می سازد.  [1

 4- روش Schotten – Baumann

 با این روش از بازهای نیرومندی چون محلول 100 درصد سدیم یا پتاسیم هیدرواكسید سود می برند وروش كاربرد بدین گونه است كه الكل را با مقدار بیشتری از اندازه نیاز آسیل هالید (RCOX)ومقداری از محلول 10 درصد سدیم هیدرواكسید درآب مجاور میكنند و مخلوط  را به شدت تكان میدهند تا این كه بوی آسیل هالید (RCOX) از بین برود . [1]

برای تركیبهایی كه دربرابربازها حساس هستند به جای سدیم هیدرواكسید می توان سدیم كربنات ،بیكربنات و یا سدیم استات به كار برد. همچنین میتوان اسیل كلراید (RCOCI)و الكل را در اثر حل كرد و چند نوبت محلول10 درصدسدیم هیدرواكسید به آن افزود و تكان داد تا آن كه روند آبی  ویژگی بازی خود را  نشان دهد باید توجه داشت كه با روش Schotten- baumann احتمال واكنش فرعی كه در آن آسیل كلراید به اسید آنیدرید تبدیل شود نیز هست

2RCOCI+2NaOH"R(CO)2O+2NaCI+HOH

5- روش آینهرین –هلندت (Einhorn-Hollandt)

الف) در این روش ،پیریدن به جای باز برای جذب اسید به كار می رود وپیریدین افزون بر جذب اسیدی كه از واكنش پدید می آید خود با آسیل كلراید ،تركیب افزوده‌‌ای كه به صورت نمك است خواهد داد .

2-1-2-5 استره كردن اسیدها با دیازوآلكان ها ( دیازومتان ها )

1- دیازومتانها با هیدروژن اسیدی از كربواكسیلیكل ها محلها – فنل ها – انل ها برابر نمود ( فرمول ) زیر واكنش نموده ومتیل استر یا متیل اتر و گاز N2 پدید می آورد واكنش با –COOH وتبدیل آن به متیل استر به گونه‌صددرصد است از این رو برای متیله كردن سازه (‌عامل ) –COOH در مقدار كم بسیار مناسب می باشد .

2- سازه ( عامل) –OH فنلی و انلی را نیز میتوان با دیازومتان متیله نمود 

3- برابر كم ایونیزه شدن H در سازه اسیدی سرعت واكنش نیز كم میشود و می توان تركیبهای زیر را از دید فعالیت تركیبی با دی ازومتان به ترتیب كم شدن فعالیت اسیدی آنها دسته بندی نمود . [1]

یادآوری :

گاز دیازومتان در دی اتیل اتر خوب حل شده و محلول زرد رنگی را درست میكند كه باافزودن اسیدبه روش قطره قطره به آن (‌در درجه دمای صفر یا معمولی ) به شدت واكنش نموده وبا خارج شدن گاز n2 استر را پدید
می آورد.

2-1-2-5-1 واكنش های فرعی دیازومتان :

1- اسید های سیر نشده ( آلفا –بتا ) نخست با دیازومتان واكنش نموده ومتیل استر را پدید میآورد وسپس استراشباع نشده با زیادی دیازومتان واكنش نموده و حلقه پیرازولین برابر نمودك ( فرمول ) زیر پدید می آورد .

 2- كتن ها با آلدهیدهای سیرنشده ( آلفا و بتا ) با دیازومتان واكنش نموده وحلقه پیرازولین را پدید می آورد:

الف )‌تركیب برای واكنش با الكل بسیار فعال می باشد.

 ب- باید توجه داشت كه زیادی آسیل كلراید در پیریدین باكمی آب ،اسید انیدرید پدید میآورد روش كار بدین گونه است كه الكل را در 5تا 10 برابر از پیریدین حل میكنند وسپس محلول مزبور را قطره قطره به آسیل كلراید كه درحمام یخ و نمك خوب سرد شده می افزایند و برای مدت 10 ساعت یا چند روز در درجه دمای معمولی میگذارند ( در برخی زمینه ها حتی می جوشانند )

 ج- چون نمك های سدیم ویا پتاسیم الكل ها دارای ویژگی بازی بسیار قوی هستند ودر حلال های غیر پلار خوب حل نمیشوند از این رو امكان پلیمریزه شدن آنها وجود دارد برای پیشگیری از چنین زمینهای بهتر است كه نمك منگزیم برمید الكل ها را (كه از واكنش الكل ها با معرف گرینیارد به دست می آید به جای سدیم یا پتاسیم ) تهیه نمود وسپس به آسیل كلراید واكنش داد. [1]

3- گروه های كنونی كه بتوانند به صورت ا نولی در آیند با دیازومتان متیله میشوند همچنین سازه های (عامل ها ) مركپتانی وتیوفنل ها و آمین های فعال شده با دیازومتان واكنش نموده و متیله میگردند .

2-1-3  به دست آوردن استرها از واكنش كتن ها با الكل ها

1-این روش بیشتر درصنعت كاربرد دارد ،زیرا كتن ها كه سازه اصلی برای واكنش با الكل ها و پدید آورنده استرهستند ودرآزمایشگاه ها به سختی تهیه می شوند. [1]

2- گروههای كنونی كه بتوانند به صورت انولی درآیند ،باكتن تركیب شده و استیله میگردند .

3- از واكنش دی كتن ها ( Diketene) با الكل واندازه خیلی اندكی از سدیم الكات برابر نمودك ( فرمول) زیرآسیل استات از الكل را پدید می آورند .

 4- با مجاور كردن كتن با سیكلوهگزا نون همراه با همزدن شدید در محلول اتر و برتری فلراید (BF3) دردمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد پس از 4 ساعت تركیب لاكتون‌) به دست می آید. كه با حرارت دادن آن تا (110C) CO2 از دست داده و به تركیب متیلن سیكلوهگزان (II)تبدیل می شود .

5- روش تهیه آزمایشگاهی كتن ها

 میتوان كتن ها را از واكنش آسیل هالیدها با آمین های نوع سوم نیز به دست آورد .

2-2 آمین ها

كراكینگ

كراكینگ

آمونیاك

آمونیاك                   هیدروژن                  گاز طبیعی

آمونیاك                هیدروژن          نفتا

تاریخچه :

هر چند تا سال 1773م گاز آمونیاك ناشناخته مانده بود وبه بودن آن پی برده نشده بود ولی تركیب های آن به ویژه كلرور آمونیوم نزدیك به ده سده پیش از هجرت به وسیله كاهنان مصری شناخته شده بود . در همین هنگام نیز تازیان از تقطیر ماده‌ای كه از شاخ گوزن گرفته می شد موفق به فرآوری (‌تولید ) آمونیاك گشتند بدون این كه شناختی از فرمول شیمیایی آن داشته باشند . [1]

تا این كه به سال 1773م پریستلی (Priestly) گاز آمونیاك را به وسیله حرارت دادن كلرورآمونیوم به دست آورد در سال 1776م كارل ویلهلم (Carlwilhelm)و در سال 1784 م برتولت (berthollet) به فرمول شیمیایی آمونیاك و ویژگیهای آن پی بردند .

پدید آمدن و گسترش واحدهای تقطیرزغال سنگ وكك ایجاد شده ،خود نقش بزرگی در شناسایی و كاربرد آمونیاك داشته است سنتز آمونیاك نخست باردرسال 1912م به وسیله فریتزهاربرد (Feritz Harber) وكارل بوش ( Carbisch) برندگان جایزه نوبل در سالهای 1917م و 1930 م انجام گرفت  هیدروژن لازم برای سنتز آمونیاك تا پیش از جنگ جهانی دوم از هیدروكربن  های به دست آمده از منابع زغال سنگ فراهم می گشت ولی پس از آن  بیشتر از گاز طبیعی ونفتالین به دست می آمد.

مواد اولیه

برای تهیه آمونیاك نیاز به هیدروژن و ازت می باشد هیدروژن رامیتوان از آب گاز طبیعی نفتا وزغال سنگ و ازت را نیز میتوان از هوا به دست آورد.

روش تهیه :

 با این كه كم وبیش همگی آمونیاك كاربردی در جهان از تركیب گاز هیدروژن و ازت وهمراه با كاتالیزور در اكسید مغناطیسی آهن به دست می آید با این همه ، هریك از فرآیندهای به كار رفته با نگرش به نوع مواد اولیه كاربردی وچگونگی ساختارراكتورها هریك ویژگیهای خود را دارا هستند

 از همین رو،در این جا ،تنها فرآیندهایی را بازگو میكنیم كه گاز طبیعی و یا نفتا ماده پایه واولیه كاربردها برای فرآوری ( تولید )‌هستند .

آمین ها (Amines)

 گروه بزرگی از مواد شیمیایی به دست آمده از آمونیاك هستند كه در آنها یك یا شمار بیشتیر اتم های هیدروژن با یك بنیاد آلی جانشین شده است .

 آمین نخست آن مانند : متیل آمین CH3NH2 كه در آن یك اتم هیدروژن آمونیاك جانشین شده است در صنعت دباغی برای زدودن موی پوست ها و به عنوان یك كاتالیزور و حلال در ساختن رزین های ساختگی (‌مصنوعی ) به كار برده می شود به صورت گاز و همانند آمونیاك ، بوده و در آب محلول است و مانند یك فرآورده در آب كاربرد بالایی دارد همچنین ماده‌ای آتشگیر بوده و محلول 40 درصد آن دارای نقطه اشتعال 7- درجه سانتگیراد و حتی بخارهای آن در هوا منفجر می گردد .

آمین نوع دوم ، دی متیل آمین (CH3)2NH برای زدوددن و ستردن مو كارایی خوبی دارند به صورت محلول در آب تشكیل هیدرات (CH3)2NH.VH2O می دهد كه دارای نقطه انجماد كم (8/16-) درجه سانتیگراد می باشد

آمین نوع سوم ، تری متیل آمین ، یا سكالین (CH3)3Nگازی است كه در دمای 87/2 درجه سانتیگراد مایع می گردد متیل آمین ها همانند منبع نیتروژن به میزان فراوانی به كا ربرده می شود . ایزوپروپیل (CH3)2NNH2 به جای آمونیاك شماری از فرآیندهای شیمیایی به جای حلال روغن ها ، چربی ها ، و لاستیك ها كاربرد بالایی دارد مایعی است روشن كه دارای وزن مخصوص 686/0 ، نقطه جوش 9/31 درجه سانتیگراد ، نقطه انجماد 101- درجه سانتیگراد و نقطه اشتعال 9- درجه سانتیگراد می باشد.

گروهی از آمین ها نیز به جای خیس كننده ونرم كننده پارچه ها به كاربرده می شود مایعی به رنگ روشن تا زرد كم رنگ بوده كه از دی متیل آتانول آمین ها یا دی بوتیل اتانول آمین ها هستند با دگرگونی سازه ( عامل) آمین ، NH2 در زنجیره های كربن ، دگرگونی هایی نیز در ویژگیهای آمین ها رخ می دهد . [1]

 2-2-1 آمینو اتیل اتانولامین

HO,CH2.CH2.NH.CH2.CH2.NH2 مایعی روشن با وزن مخصوص 027/1 است كه ویژگیهای هر دو دست آمین های نوع نخست و نوع دوم را دارا بوده و خود به خود نوآوری و دگرگونی های گسترده‌ای در تولید پلاستیك ها ، نرم كننده ها ، مواد شیمیایی كشاورزی و سازه های خیس كننده پارچه پدید خواهند آورد .

2-2-2 آمین های اسید چرب

 برای شناور سازی ، افزودنی ها به روغن ها و برای جلوگیری از پدید آمدن لجن و سازه های جدا كننده لاستیك از قالب به كار برده می شود آمین برگ بو، پالمتیل آمین یا سایر آمین ها با فرمول RNH2 است كه در آن ،R گویای اسید چرب می باشد

2-2-3 اسیدهای آمینه :

مواد تركیبی آلی با هر دو سازه (‌عامل ) آمینو و كربوكسیلیك هستند در طبعیت هم به گونه آزاد و هم به گونه تركیب یافت می گردد در حالت تركیب ، به عنوان تك پاره ها به كاربرده می شود كه ساختار و استخوان بندی كربن پلیمر پروتیین را تشكیل می دهند .

پروتئین ها ، پلی آمیدهای طبیعی انواع اسیدهای آمینو هستند كه با سازه های آمیدی به یكدیگر پیوسته اند همچنین پیوندهای پیتیدی نیز نامیده می شود .

 یك آمید با جانشین كردن سازه هیدروكسیل ،OH، یك اسید عالی به وسیله یك سازه آمینی و تشكیل CONH2 ساخته می وشد آمین ها به سبب آسانش در پیوند بنیادهای حتی بسیار پیچیده ، برای وارد نمودن نیتروژن در مواد تركیبی و در فرآورش ( تولید ) پلاستیك ها ، رنگ ها ، داروها ، مواد منفجره ، پاكسازها و دیگر مواد شیمیایی مناسب بوده و كاربرد بالایی دارند .

 استامید كه آمین اسید استیك و اثانامید هم به آن گفته می شود جسمی بلوری به رنگ خاكستری مایل به سفید با نقطه‌ی ذوب 77 تا 81 درجه سانتیگراد ، وزن مخصوص و یا به جای نرم كننده در چسب ها و اندودهای چرم و همچنین برای نرم كننده صدمه از نیترات سلولز و فیلم های استاتی به كار برده می شود.

 توانایی حل نشاسته و دكسترین آن را در چسب های كاغذی مومی دارا هستند و با افزودن بازدارنده ها به آن؛ همانند ماده ضد یخ ، یك محلول 50 درصد آب با نقطه انجماد 5/27- درجه سانتیگراد به كار برده می شود .

 آرامیدها‌، الیاف ساختگی (مصنوعی ) هستند كه پلی آمیدهای زنجیر بلند (‌نایلون ها ) را پدید می آورند كه در آنها 85 درصد پیوندهای آمیدی مستقیماً به دو حلقه‌ی خوشبو كننده (‌آروماتیك‌) رفته اند .

به گونه استثنایی پایدار بوده و دارای ماندگاری ، چقرمگی و سفتی خوبی هستند و این ویژگی را در دمای بیش از 150 درجه سانتیگراد نیز به خوبی در خود نگاه می دارد . [1]

همان گونه كه در پیش هم بازگو نمودیم آمین ها جایگزین هیدروژن و یا (‌هیدروژن های ) آمونیاك با یك الكیل یا یك كاریل تویلد ماده‌ای می كند به نام « آمین » و با نگرش به این كه چند هیدروژن از‌آمونیاك جایگزین شده باشد به آنها :

r           آمین نوع نخست (RNH2)

r           آمین نوع دوم (RNHR)

r           آمین نوع سوم

منوآتانول آمین                   NH2CH2CH2OH                 (MEA)    

دی اتانول آمین                       NH(CH2CH2OH)2              (DEA)

تری اتانول آمین                       NH(CH2CH2OH)3              (TEA)

كلروآمینوم + منواتانول آمین è آمونیاك + اتیلن كلرور هیدروین

آمونیاك +منوودی اتانول آمین è هیدروژن + فرمالدیید + فرمالیید سیانوهیدرین

آتانول آمین ها è اكسید اتیلن + آمونیاك

تاریخچه :

 وورتز (‌Wurtz) موفق شد نخستین بار در سال 1861 م اتانول آمین ها را از راه گرما دادن اتیلن كلرور هیدروین و آمونیاك به دست آورد .

 همچنین كنور (Knorr) موفق شد كه در سال 1897 م اتانول آمین ها را از تركیب آمونیاك و اكسید تولید نماید ولی فرآوری (‌تولید ) اناتول آمین ها آن هم در اندازه های داد و ستدهای بازرگانی در دهه 1920م اغاز گردید.

 مواد اولیه برای تهیه اتانول آمین ها با نگرش به چگونگی فرآوری (‌تولید )نیاز به اتیلن كلر  و هیدروژن (HOCH2CH2CI)و آمونیاك با این كه نیاز به فرمالدیید سیانوییدرین (HOCH2CN) و هیدروژن و یا این كه نیاز به اكسید اتیلن و آمونیاك خواهد داشت.

روش تهیه :

فرآوری (‌تولید ) تجارتی آتانول آمین ها با كاربرد اكسید اتیلن و آمونیاك در دو مرحله زیرین دست یافتنی می باشد كه در نمایه ویژگی ها نیز آمده است .

گام نخست:

 كه به نام واكنش ها شناخته می شود نخست اكسید اتیلن و آمونیاك و آب به نسبت های 5/13 و 17 و 5/51 درصد به راكتور وارد می كنند ، كه فشار آن 80 اتمسفر و دمای آن نزدیك به 80 درجه سانتگراد می گردد راكتور دارای یك خشك كن و یك تلمبه پیرامون مواد می باشد تا بدین سان دمای پدید آمده از واكنش مهار گردد مخلوط خروجی از راكتور دارای 5 درصد دی اتانو آمین 5 درصد تری آتانول آمین 27 درصد اكسید اتیلن و 23 درصد آمونیاك و 6 درصد آب هم به مواد افزوده و برای جداسازی به مرحله دوم فرستاده می شود .

 گام دوم :

گام دوم به نام مرحله جداسازی نامیده می شود مخلوط بیرون آمده از راكتورها به برج جداسازی محلول آمونیاك فرستاده می شود دما و فشار بالای این برج به ترتیب نزدیك به 12 اتمسفر و 115 درجه سانتیگراد و نیز دمای پایین برج را نزدیك به 150 درجه سانتیگراد مهار می نمایند محلول خروجی پایین برج یاد شده دارای 27 ردصد آب و 71 درصد از اتانول آمین هاست كه به برج جدا كننده آب فرستاده می شود فشار ودمای بالای این برج به ترتیب نزدیك به 200 میلی متر جیوه و 66 درجه سانتیگراد و دمای پایین آن نزدیك به 164 درجه سانتیگراد مهار می گردد .

 در این برج آب همراه با اتانول آمین ها جدا شده و اتانول آمین ها برای جداسازی به ترتیب به برج جدا كننده و اتانول آمین (MEA) ، برج جدا كننده دی اتانول آمین (DEA) و سرانجام به برج جدا كننده تری اتانول آمین (TEA) فرستاده می شود باید دانست ساختار فیزیكی برجهای نامبرده به گونه‌ای است كه فرآورده ها ، كم و بیش و به گونه‌ای خالص و ناب از بالای هر یك به دست می آیند .

2-2-4 ویژگی های اتانول آمین ها

 برای دانستن ویژگی های آمین ها نمایه ( جدول ) زیرین را ببینید

نوع آمین

نقطه انجماد

(‌درجه سانتیگراد)

نقطه جوش

(‌درجه سانتیگراد)

چگالی

حلالیت در آب

منواتانول آمین

10

170

022/1

خیلی محلول

دی اتانول آمین

5/27

270

097/1

خیلی محلول

تری اتانول آمین

9/17

360

126/1

خیلی محلول

كاربردها :

شناخته ترین كاربرد اتانول آمین ها همانند حلال برای جداسازی اسیدها و یا گازهای اسید می باشد همچنین اتانول آمین ها برای جلوگیری از توده‌ای شدن سیمان به كار می رود و نیز بازدارنده‌آی سودمند در خورندگی‌ها بوده و به ویژه در خورندگی آهن بسیار كارساز است .

در فرآوری ( تولید ) مواد آرایشی و بهداشتی در ساخت مواد پاك كننده مایع در صنایع نساجی ، آب كاری و پاك كردن فلزهای گوناگون ، تولی پلی پروتات ها و در صنایع پلاستیك همچنین در فرآوری برخی از داروهای بیماری های گیاهی نیز ، اتانول آمین ها كاربرد گسترده‌ای دارند . [1]

2-2-4-1 روش فرآوری ( تولید )‌اتانول آمین ها

 راقیناسیون (‌پاویرن ) سودسوزآوری كه از برق كافت به دست می آید و ساختن NaoH سفت (‌سودكستیك جامد ) چون محلول های سود سوزآور مقداری NaCI دارد مگر آن كه در دستگاه برق كافت جیوه‌آی به دست آمده باشد كه بایستی هنگام بخار كردن آب نمك خواركی را نیز از آن جدا نمود .

 پس از این كه محلول به غلظت 5 درصد رسید ، آن را سرد می كنند  و در جایی بی حركت می گذارند تا نمك خوراكی آن ته نشین شود بیرون راندن آب از محلول در دستگاههای پخت چند بدنه‌ای و در تهیگی (‌خلاء) انجام می گیرد این دستگاهها وسیله‌ای برای جدا كردن نمك خوراكی از محلول دارد و مقدار فراوانی نمك هنگام پختن ته نشین می شود كلری كه در محلول حل شده باشد برای غلیظ كردن آن مزاحم است و آن را به وسیله برق كافتن با كاتود آهن جدا و یا آهن ار به وسیله برق كافتن با آنورنیلكی جدا می كنند .

برای این كه NaOH‌ سفت به دست آید محلول 50 درصدی را در دیگ چدنی كه به صورت نیمكره وسرباز است می ریزند و آنگاه با زبانه آتش به گونه مستقیم گرم می كنند تا همه آب آن بخار گردد. [1]

همچنین ، پس از این كه در 180 تا 200 زینه ( درجه ) صد بخشی محلول از جوشیدن افتاد ، كمی شورده به آن می افزایند و آن را در 500 زینه صد بخشی می گذارند این كار را می توان در تهیگی ( خلاء) با بخار داغ و پرفشار نیز به انجام رسانید .

 سودسوزآور پركی را از این راه به دست می آورند بدین گونه كه یك استوانه سرد را در NaOH گداخته فرو برده و در آن می چرخاند و سپس از روی این استوانه با كاردك هایی NaoH جامد را به صورت پرك می تراشند . NaoH حبه‌ای را از این راه  به دست می آورند كه جسم گداخته را از بالا به پایین می رزیند تا قطره ها مدتی از هوا بگذرند تا هنگامی كه به زمین می افتد سفت شده باشد این روند برابر نمودك (‌فرمول)‌زیرین می باشد :       

       Na2So4+2H2Oè2NaoH+H2So4

شكل(2-1) چگونگی روش تهیه فرآورده اتانول آمین ها

قسمتی از فهرست مطالب

مقدمه:

ایران :

1-1 نشانی و كروكی كارخانه :

1-2 تاریخچه كارخانه

1-3 بخش های كارخانه :

1-4 شیفت های كاری كارخانه :

1-5 مدارك تحصیلی پرسنل :

1-6 دستگاههای كارخانه نساجی

1-7 مواد اولیه :

1-8 محصولات شركت شامل :

2- 1 استرها

2-1-1 استره كردن

2-1-2 دسته بندی استرها

2-1-2-1 استره كردن اسید و الكل

2-1-2-1-1 استره كردن با روش فیشر

2-1-2-2 استره كردن اسیدها با آكلیل هالوژن ها وآلكیل سولفات ها

2-1-2-3 استره كردن با اسید انیدریدهاو الكل ها

2-1-2-4 استره كردن با آسیل كلریدها و الكل ها یا نمك الكل ها

2-1-2-5-1 واكنش های فرعی دیازومتان :

2-1-3 به دست آوردن استرها از واكنش كتن ها با الكل ها

2-2 آمین ها

تاریخچه :

مواد اولیه

روش تهیه :

آمین ها (Amines)

2-2-1 آمینو اتیل اتانولامین

2-2-2 آمین های اسید چرب

2-2-3 اسیدهای آمینه :

تاریخچه :

روش تهیه :

گام نخست:

گام دوم :

2-2-4 ویژگی های اتانول آمین ها

كاربردها :

2-2-4-1 روش فرآوری ( تولید )‌اتانول آمین ها

2-3 اسیدهای چرب

2-3-1 ویژگیهای فیزیكی اسیدهای چرب

2-3-3 چگونگی دگرگونی در كیفیت چربی ها

2-3-4 نمایه فرآورش ( تولید) صابون ها با اسیدهای چرب

2-3-9 اسیدهای استئاریك S TEARIC ACID

2-3-11 اسید زانوییك

2-3-12 روغن نخل

2-3-13 اسید سولفونیك

2-3-14-1 آزمایش شماره یك: ساخت صابون به وسیلة قلیای سود (‌NaoH)

مشاهده و پی آمدهای به دست آمده

2-3-14-2 آزمایش شماره 2: ساخت صابون به وسیله قلیایی منواتانول آمین (MEA)

مشاهده ها و پی آمدهای به دست آمده

2-3-14-3 آزمایش شماره 3: ساخت صابون به وسیله قلیای دی اتانول آمین (DEA)

2-3-14-4 آزمایش شماره 4: ساخت صابون به وسیله قلیای تری اتانول آمین ( TEA)

مشاهده و پی آمدهای به دست آمده

2-3-14-5 ساخت صابون به وسیله قلیایی های زیرین

2-3-14-5-1 روش نخست : ذوب مستقیم اسید استئاریك

ایراد روش نخست :

2-3-14-5-2 روش دوم :ذوب غیر مستقیم اسید استئاریك :

2-3-15-1 آزمایش شماره 5: خنثی كردن اسید استئاریك با منواتانول آمین ( MEA)

- مشاهده و پی آمدهای به دست آمده

2-3-15-2 آزمایش شماره 6: خنثی كردن اسید استئاریك با دی اتانول آمین (DEA)

مشاهده ها و پی آمدهای به دست آمده

2-3-16 روغن نارگیل (COCONUT OIL)

2-3-17 روغن كرچك :CASTROL OIL))

2-4 پلیمرها،رزین ها ، آمینوپلاست ها، تهیه رزین اوره-فرم آلدیید

2-4-1 فرآوری (تهیه) رزین اوره –فرم آلدیید در روند اسیدی

2-4-2 تهیه پلی اورتان خطی درحلال

روش آماده ساختن ماده حساس

روش حساس كردن شابلون

نمایه چگونگی اندازه كاربرد نور و زمان در شابلون ها

روش ساخت میز چاپ

میز چاپ دستی

روش عكاسی شابلون

روش راپورت بندی

روند چگونگی جای گرفتن رنگ ها

یك نسخه همیشگی برای رنگ های پیگمنت

روش چسب زدن روی میز

روش چاپ

آموخته ها

نتیجه گیری

منابع و مأخذ



قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : گازهای بسیار فعال , نفت سنگین و قیر بود , نشانی و كروكی كارخانه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر