امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود تحقیق نشانه های هیجانی افسردگی

دانلود تحقیق نشانه های هیجانی افسردگی دسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 47 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 27

غم برجسته ترین و فراوان ترین نشانه های هیجانی در افسردگی است غم آنچنان بر زددگی یك بیمار حاكم بود كه او تقریباً در تمام ساعات بیداری خود گریه می كرد

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

وقتی از یك بیمار افسرده سؤال می شود كه چه احساسی دارد، رایجترین صفتهایی كه به كار می برد عبارت اند از:

«غمگین، دمغ، بدبخا، درمانده، ناامید، تنها، ناخشنود، اندوهگین، بی ارزش، شرمنده، حقیر، نگران، بی مصرف گناهكار.»

غم برجسته ترین و فراوان ترین نشانه های هیجانی در افسردگی است. غم آنچنان بر زددگی یك بیمار حاكم بود كه او تقریباً در تمام ساعات بیداری خود گریه می كرد. او به خاطر گریه بیش از حد نمی توانست از عهدة مكالمة اجتماعی بر آبد. این حالت با چنان شدتی در درمان رخ داد كه تقریباً هیچ درمانی صورت نگرفت. این خلق مالیخولیایی در اوقات روز فرق می كند. عموماص افراد افسرده هنگام صبح احساس بدتری دارند، و وقتی روز سپری می شود، به نظر می رسد خلق آنها اندكی سبك می شود، همراه با احساسهای غم، احساسهای اضطراب نیز اغلب در افسردگی وجود دارند. فقدان مسرت، از بین رفتن شادی زندگی، تقریباً به اندازة غم در افسردگی فراگیر است. فعالیت هایی كه قبلاً موجب احساس خشنودی می شوند، كند و یكنواخت می شوند. بی علاقگی معمولاً در آغاز فقط در چند فعالیت، مثل كار وجود دارد. اما زمانی كه شدت افسردگی افزایش می یابد، بی علاقگی عملاً به هر فعالیتی كه شخص انجام می دهد گسترش كی یابد. لذت ناشی از تفریحات، سرگرمی و خانوده. كاهش می یابد. افراد معاشرتی كه قبلاً از رفتن به میهامانی لذت می بردند، از گردهمایی های اجتماعی خودداری می كنند. بالاخره، حتی كاركردهای زیستی، نظیر خوردن و میل جنسی، جاذبه خود را از دست می دهند. نود و دو درصد از بیماران افسرده، دیگر از دلبستگی های موجود در زندگی خود احساس خشنودی نمی كنند، و شصت و چهار درصد بیماران افسرده احساس خود نسبت به دیگران را از دست می دهند.(به نقل از روزنهان و سلیگمن: ترجمه سید محمدی، 1379 شناخت درمانی در درمان افراد افسرده)

پك(1968) ابتدا شناخت درمانی را روی افسردگی اجرا می كرد. در مورد افسردگی بیش از هر اختلال دیگری تحقیق شده است. مفهوم بندی هایی كه در مورد افسردگی لایه شده عبارتند از فرایاد شناختی، مارپیچ نزولی افسردگی و جامعه گرایی و خودمختاری. این مبانی نظری افسردگی، چارچوبی برای كاربرد راهبردهای شناختی و دیگر راهبردها فراهم می آورند.

فرایاد شناختی[1] به نگاه منفی افسرده ها در مورد خودشان، دنیا و شكست هایشان اشاره دارد. طبق دیدگاه ادراك خویشتن، افسرده ها خودشان را از انسان های بی ارزش، تنها و بی عرضه می دانند. در عین حال دنیا را مملو از توقعات طاقت فرسا و موانعی می دانند كه اجازه نمی دهند آنها به اهداف شان برسند. افسرده ها نگاه غم انگیزی به آینده دارند آنها معتقدند شدیدتر می شود و موفق نخواهند شد. چنین ادراك هایی باعث می شود مردود و نا امید، خسته و بی تفاوت شوند. تحریف های شناختی آنها نیز همان تعریف هایی است كه اشاره شد.

یك دیدگاه نظری دیگر در مورد افسردگی، مارپیچ شناختی[2] است. مارپیچ نزولی افسردگی كه با ترایا و شناختی رابطة دارد، روابط طرحواره ها، افكار خودكار منفی، خلق و ادراك های منفی را نشان می دهد. عقاید بنیادی و طرحواره های افسرده در مورد شكست، زمینه ساز برخی واكنش ها در آنها می شود.

یك (1983) با بررسی بیشتر افسردگی دریافت دو بعد دیگر هم در افسردگی مهمند: وابستگی اجتماعی و خودمختاری اگرچه یك نفر می تواند به طور همزمان از لحاظ اجتماعی وابسته و خودمختار باشد ولی انسان ها معمولاً به یكی از این دو، گزایش بیشتری دارند. انسان های خود مختار به طور كلی شخصیتی هدفمند، مستقل و مصمم دارند. در هنگام افسردگی از این كه نمی توانند خود پندار خویش را حفظ كنند ناراحت می شوند. ولی شخصیت های سلطه پذیر به وابستگی، نزدیكی و توجه و مراقبت دیگران اهمیت می دهند. آنها در هنگام افسردگی حساسیت خاصی نسبت به طرد شدن و از دست دادن روابط میان فردی پیدا می كنند.(به نقل از شارف، ترجمة فیروزبخت)

به هنگام افسردگی چه كاری باید انجام دهیم:

اولین مسأله یادآوری این حقیقت است كه همة مردم در دوره یا دوره هایی از زدنگی خود دچار افسردگی می شوند. برای ارزیابی این كه چرا افسردگی شده اید زمانی را در نظر بگیرید. در بسیاری از موارد احساس غمگینی واكنشی مورد انتظار و متناسب به یك فشارزا و یا موقعیت است؛ بهرحال وقتی احساس غمگینی برای مدت زمانی طولانی تداوم یافت و یا در توانایی شما در عملكردهایتان تداخل كرد عاقلانه خواهد بود اگر در تغییر وضعیت تان بكوشید. بعضی از كارهایی كه می توانید انجام دهید اینها هستند.

  • به روزهایتان ساختار دهید. اهداف روزانة كوچكی را انتخاب كردهخ و سعی كنید كه به آنها عمل كنید.
  • برای هر روز فعالیت های لذت بخش و شادی آور در نظر بگیرید. به خود بگوئید كه چیزی برای لذت بردن وجود دارد كه مستلزم صرف مقداری نیرو از جانب شماست.
  • به ورزشهای پر تحرك از قبیل شنا، دو و تنیس بپردازید.
  • به اندازه كافی استراحت و خواب داشت باشید، اما در آنها افراط نكنید.
  • ار رژیم های غذایی متعادل استفاده كنید. خوردن غذاهای شور را قطع كنید.
  • به خود اجازة تجریه كردن احساسات خود را بدهید. اگر به گریه كردن احساس نیاز می كنید، گریه كنید.
  • اگر عصبانی هستید راهی مطمئن برای بیان خشم خود در مدت زمانی كوتاه پیدا كنید.
  • كاغذی بر دارید، چگونگی احساس و تفكر خود را یادداشت نمائید. این روش راهی مطمئن برای تجربة احساسات خودتان در تضاد با نگهداری آنها در درون، می باشد.
  • با هرگونه خودگویی یا پیامدهای منفی كه ممكن است به خودتان بدهید، مبارزه كنید. به آنچه كه فكر می كنید درست، واقعی و ملموس است چنگ بزنید و از نتیجه گیریها و فرضیه سازی های شتاب زده خودداری نمائید. به مواد منفی تمركز نكنید.
  • یك تیم حمایتی از افراد خوب برای خود فراهم كنید. شامل هر كسی كه می تواند حمایت كننده، تشویق كننده و متعادل كننده باشد. (به نقل از بروشور حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی مركز مشاوره دانشجویی دانشگاه تهران)

دیدگاههای نظری دربارة افسردگی:

بالبی مهتقد است كه نیاز به تماس از بدو تولد در كودك وجود دارد و اصطلاح دلبستگی در چهارچوب نظریة وی، منعكس كنندة یك نیاز اجتماعی نخستین است.

بالبی مفهوم دلبستگی را بر اساس چند خصیصة مهم توصیف كرده است:

- رفتار دلبستگی شامل هر نوع رفتاری است كه پیامد آن، حفظ یا به دست آوردن مجاورت فرد مورد توجه باشد اهمیت آن دز زندگی انسان لا اقل در رفتارهای تغذیه و جنسی است.

- رفتار دلبستگی كه در آغاز به صورت واكنشهایی به منظور حفظ مجاورت كودك و والدین است بتدریج در خلال تحول بهنجار، برای تضمین روابط عاطفی آن، در سراسر زندگی همواره حاضر فعالند، به هیچ وجه به دورة كودكی محدود نمی شوند و وجود آنها در فرد بزرگسال را نمی توان یك واپس روی مرضی به مرحلة پائین تر و یا رفتاری رشد نایافته تلقی كرد. دیدگاه اخیر كه تقریباً تمامی نظر به پردازان روان تحلیل گری از آن دفاع كرده اند، ناشی از مفهوم سازیهای برخاسته از نظریة دهانی و ثانوی دانستنی دلبستگی است. در حالی كه بالبی، رفتار مرضی را ناشی از انحراف از خط تحول می نامند انحرافی كه معمولاً در همه سنین نوعی دلبستگی اضطراب آمیز را در پی دارد.

بخش عمده ای از شدیدترین هیجانها در خلال سالهای رشد نایافتگی(دوره های كودكی و نوجوانی) مسیر رفتار و الگوی دلبستگی را تعیین می كنند و بدین ترتیب روابزط عاطفی یك فرد در سراسر زندگی، به هیچگونه توحید یافتگی رفتار و وابستگی در چهارچوب شخصیت وی وابسته است.

- بخش عمده ای از شدیدترین هیجانها در خلال شكل گیری، حفظ، قطع و یا تجدید روابط دلبستگی آشكار می شوند و از آنجا كه هیجانها به طور معمول چگونگی حالتهای عاطفی یك فرد را منعكس می كنند، بنابراین روانشناسی و آسیب شناسی هیجانها بیشتر به منزلة روانشناسی و آسیب شناسی حالتهای عاطفی و به طور عمده دلبستگی در نظر گرفته می شوند.

-بخش عمده ای از شدیدترین هیجانها در خلال شكل گیری، حفظ، قطع، و یا تجدید روابط، دلبستگی آشكار می شوند و از آنجا كه هیجانها به طور معمول چگونگی حالتهای عاطفی یك فرد را منعكس می كنند، بنابراین روانشناسی هیجانهای بیشتر به منزلة روانشناسی و آسیب شناسی حالتهای عاطفی و به طور عمده دلبستگی در نظر گرفته می شوند.

[1] -cognitivetriad

[2] -cognitive spiral

فایل ورد 27 ص

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : نشانه هیجانی افسردگی , غم ناراحتی , نا امید , ناراضی , بی ارزش

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر